Credo- Mien bestoan

Liedtekst: Ede Staal

Ik wait, der is ’n tied van komen,
En ook ’n tied van goan,
En alles wat doar tussen ligt,
Ja, dat is mien bestoan.

Dit is een pagina voor en door Groningers

Dit is ons bestaan

Hoe geef jij vorm, kleur en betekenis aan je leven in gaswinnings- en bevingsgebied?
En wat doe je als dat niet zo goed lukt?

Dit is een pagina voor en door Groningers.
Er is ruimte om te kijken, lezen, schrijven, posten, delen en beleven. We hopen dat dit een digitale plek kan worden waar je je welkom voelt. Een plek waar je van alles kunt lezen en zien over hoe het is om te leven in deze prachtige, maar ook kwetsbare provincie. Een digitale omgeving waar je graag komt, je gezien en gehoord voelt en je verhaal kwijt kunt als je wilt. Een plek waar je kunt vinden waar het echt om gaat.

 ‘Kop d’r Veur’…

Als het tegenzit, niet bij de pakken neer gaan zitten, maar een schepje er bovenop en er tegenaan. Niet opgeven maar doorzetten, en er vooral niet te veel over klagen.

Met een schepje erbovenop of een tandje erbij, krijg je veel voor elkaar. Vaak meer dan je in eerste instantie dacht dat mogelijk was. Maar hoe zet je door als het gaat om dingen waar je niets aan kunt doen? Hoe doe je er een schepje bovenop als je tot je nek in de stress zit? En wat nu als je tegenover een grote instantie komt te staan waar je het mee oneens bent?
Waar loop je dan tegenaan?
Wat kan dan helpen om het vol te houden?
Hoe houd je dan de ‘Kop d’r Veur?

Zijn er vragen die maar in je hoofd blijven rondgaan?
Vraagstukken die je zwaar op de maag liggen?

Wij kunnen goed luisteren en zijn een onafhankelijk klankbord.

Docu DE IMPACT

Een indringend beeld van hoe de gevolgen van de gaswinning impact heeft op het dagelijks leven en de dorpsgemeenschap. Iris Gubbels heeft een mooi portret neer weten te zetten, laat het wijd en zijd verspreid worden.

Genoeg van het praten? Wel nog steeds vol van frustratie en hoop?

Bekijk beelden die zijn gekozen door mensen uit het aardbevingsgebied om zonder woorden weer te geven wat ze doormaken.

Ook meedoen Zonder Woorden? >>

Met woorden

Ben je iemand die graag schrijft? Of heb je het altijd al willen proberen? Herken je eigen thema’s, ontdek de betekenis van je eigen tekst. Iedere eerste maandag van de maand tref je een nieuw oefening aan.

Een dagboek bijhouden, je levensverhaal schrijven. Door het verkennen van gebeurtenissen, van onderliggende motieven en herinneringen leer je jezelf kennen als iemand die aandacht heeft voor het eigen verhaal en mede daardoor voor  persoonlijke en spirituele groei.

INSPIRERENDE BLOG

Scheuren in een mens

Ik heb een gezellige middag, samen met mijn beeldhouwvriendinnen. We kletsen wat, we vijlen wat, we hebben het naar ons zin. Tot de tafel waaraan ik zit te werken opeens beweegt. Ik schrik me rot….

[link opent in nieuw venster]

Noaberschap

Om jezelf en vooral ook om elkaar denken. Naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. Dit is waar veel Groningers zich op laten voorstaan. Kleine gemeenschappen die in hun dorpen de boontjes samen doppen in dorpsverenigingen, vrijwilligersorganisaties en  buurtinitiatieven. Dit is iets om trots op te zijn!

Ben jij iemand, of weet jij iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken? Wij geven die graag.

Wat als noaberschap onder druk komt te staan door stroperige sloop / nieuwbouwtrajecten in de wijk? Wat als mensen noodgedwongen (tijdelijk) elders moeten wonen? Wat als door de sores mensen zich meer terugtrekken uit het publieke leven?

Professional in bevingsgebied?

Hoe blijf je betrokken terwijl het om de lange adem gaat. Hoe ga je om met de onmacht die je voelt? Wat kun je wél doen?

Bekijk de mogelijkheden >>

Pronkjewail in Golden Raand

Even genieten. Pak er een bakkie bij.

Dat is Grunn Stad en Ommelaand. Trots op onze prachtige provincie. Uitgestrekte landschappen, pittoreske dorpen en kronkelende wegen. Rust en ruimte zijn voor veel Groningers belangrijk in hun woon en leefplezier. De weide blik maakt het hoofd leeg. Hoe draagt je woonomgeving bij aan je leefgeluk, aan de draagkracht om vol te houden wat zich in je leven afspeelt?